[R-SIG-Mac] broken lines with quartz device

baptiste auguie ba208 at exeter.ac.uk
Wed Jul 16 09:08:30 CEST 2008

Dear all,

I've just installed R on a new MacBook Pro, and I'm facing the  
following issue: continuous lines in some graphs appear with a  
discontinuity when I use the quartz or png() device. I really don't  
think it comes from this specific code as the pdf() output is fine,  
and so is the output on other machines. I have no clue where the  
problem is, I can't nail down what triggers it (I haven't been able  
yet to create a minimal example, sadly). The screenshot attached shows  
the result of the pdf() device vs the default quartz() device, note  
the broken lines in the middle of the right side graph.

Has anybody faced a similar glitch before?

Many thanks,


R version 2.7.1 (2008-06-23)


attached base packages:
[1] stats     graphics  grDevices utils     datasets  methods   base

PS:  apologies for any duplicate, i've been trying to send to this  
list for 2 days without any apparent success.

Baptiste Auguié

School of Physics
University of Exeter
Stocker Road,
Exeter, Devon,

Phone: +44 1392 264187

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://stat.ethz.ch/pipermail/r-sig-mac/attachments/20080716/37f6bfa5/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Picture 1.png
Type: image/png
Size: 52103 bytes
Desc: not available
URL: <https://stat.ethz.ch/pipermail/r-sig-mac/attachments/20080716/37f6bfa5/attachment-0001.png>

More information about the R-SIG-Mac mailing list