[R] Is this a bug in R?

Prof Brian Ripley ripley at stats.ox.ac.uk
Thu Apr 28 07:29:58 CEST 2005

You are in fact using the contributed package 'nlme', not just R.

Please read both the section on BUGS in the FAQ and the posting guide, and 
send a reproducible example to the nlme maintainer.

One thing the posting guide asks for is a useful subject line.  Something 

 	`A crash when using nlme'.

On Thu, 28 Apr 2005, Revilla,AJ  (pgt) wrote:

> Dear all,
> I am trying to fit a nonlinear model with a autocorrelation term, but everytime I type in the command, I got an error message from Winwows and R closes itself.
> The command line is as follows:
> mod1<-nlme(V~A*exp(-B*A.O)*Vac.t.1.,data,fixed=A+B~1,random=A+B~1|ORDINAL,+
> correlation=corCAR1(0.3179,~A.O|ORDINAL,TRUE),start=c(A=1.2,B=0.2))
> I have already fitted this model allowing Phi to vary while optimizing, and it was fine, but as soon as I try to keep it fixed (argument "TRUE"), I simply can't
> I don't get any error message from R, just a Windows error seying something like "R for windows GUI front-end has detected a problem and has to close". And that´s it, R is over!
> I don't know if I am doing anything wrong, or if it has to be with my system (I have Windows XP Pro), but it looks like a bug in R.
> Do you know anything else about this. Thank you very much,
> Antonio

Brian D. Ripley,                  ripley at stats.ox.ac.uk
Professor of Applied Statistics,  http://www.stats.ox.ac.uk/~ripley/
University of Oxford,             Tel:  +44 1865 272861 (self)
1 South Parks Road,                     +44 1865 272866 (PA)
Oxford OX1 3TG, UK                Fax:  +44 1865 272595

More information about the R-help mailing list