[Rd] Problems connecting to httpd help server with some browsers

Thomas Friedrichsmeier thomas.friedrichsmeier at ruhr-uni-bochum.de
Tue Sep 29 21:15:00 CEST 2009


sorry to provide only very little testing, but with the release date nearing, 
I thought it better to report this quickly than to wait for an uncertain 
period until I find more time.

I'm observing strange problems connecting to the httpd help server with 
konqueror (KDE 4.3.1):

options (help_type="html")
options (browser="konqueror")
help ("print")

The first page opens in a konqueror window as expected. However, clicking on 
any links does not have any result. Konqueror just says "waiting for reply" 
forever. There does not even seem to be a timeout. Pointing the same browser 
instance to some other url works fine.

Trying to use lynx as a browser (since it's a terminal browser, you need open 
lynx in a separate terminal and point it to the httpd help server manually) 
causes lynx to become unresponsive.

Both konqueror and lynx are able to browse the static html files just fine.

Firefox and Opera work fine with the httpd server on the same computer.

Does anybody else see similar symptoms?


> R.version
platform       i686-pc-linux-gnu
arch           i686
os             linux-gnu
system         i686, linux-gnu
status         Under development (unstable)
major          2
minor          11.0
year           2009
month          09
day            29
svn rev        49866
language       R
version.string R version 2.11.0 Under development (unstable) (2009-09-29 
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 198 bytes
Desc: This is a digitally signed message part.
URL: <https://stat.ethz.ch/pipermail/r-devel/attachments/20090929/92eb7e31/attachment.bin>

More information about the R-devel mailing list